creatieve workshops en cursussen
in het Groene Hart

Maak het zelf: Creatieve tips en DIY's

Hier vind je creatieve tips en ideeën en leuke DIY's (Do It Yourselfs). Iedere maand een nieuw idee om zelf mee aan de slag te gaan!

Coronastress

Wat gaan we dit keer zelf maken? je eigen ontspanning! Marileen Driesprong schreef deze blog om je te helpen om te gaan met spanning en angst. Zoals de oudewijvenzucht, simpel maar effectief!

31-03-2020 Lees artikel

Gepocheerd eitje met kruiden crème

Voorjaarsrecept van Hans de Gier van Gouwe Stek: gepocheerd eitje met kruiden crème. Voor 4 personen, vegetarisch en koolhydraatvrij.

26-03-2020 Lees artikel

Stapelgedichten maken

Denk je dat je niet kunt dichten? Ga dan eens aan de slag met de oefeningen in dit blogje van Hanny Schoonderwoerd.

17-02-2020 Lees artikel

Voorkom verkoudheid door stemproblemen

Ja, je leest het goed. Je kunt stemproblemen krijgen door verkoudheid, maar ook sneller verkouden worden door stemproblemen. Hoe dat kan en wat je ertegen kunt doen, lees je in deze blog door Janine van Werkende Stemmen.

22-01-2020 Lees artikel

Muizentrappetjes krans van boekpagina's

Deze krans maak je van de pagina’s van een boek dat je niet meer wilt lezen. Loes Vork van boekselen beschrijft stap voor stap hoe je de decoratieve krans eenvoudig in elkaar zet.

07-10-2019 Lees artikel

Manchego, Membrillo en Namiddag Melange

Dit keer een heerlijk recept van Annuska Nagel van Simon Levelt in Gouda. Zij combineert de friszoete kruidenthee Namiddag Melange met tapas van kaas (Manchego) en kweeperengelei (Membrillo).

27-09-2019 Lees artikel

Bellenblaas en bellenblazers maken

Een leuke, luchtige DIY voor een leuke, luchtige en speelse zomer; bellenblaas! Wie is er niet mee opgegroeid?

27-08-2019 Lees artikel

Tekenen met aandacht

Deze keer een oefening uit de praktijk van Lodur voor Kunstzinnige therapie. Daar werkt Groene Hart Creatief deelnemer en blogger Wike met mensen die kanker hebben gehad, en die daarna vaak piekeren over hun gezondheid en over hun toekomst. Piekergedachten zijn niet gemakkelijk te stoppen of af te leiden.

16-05-2019 Lees artikel

Eieren beschilderen

Het is bijna Pasen. Daar horen paaseieren bij! Er zijn wel duizend manieren om die te versieren. Deze emoticon-eieren vind ik wel héél leuk! Plakkaatverf is mogelijk de beste optie. Deel jij jouw ervaringen met het beschilderen van deze eieren met ons? Daar leren wij weer van!

25-03-2019 Lees artikel

Zaadbommen maken

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt; af en toe hangt de lente in de lucht! Het zonnetje laat zich wat vaker zien en de temperatuur voelt al wat zachter aan op je huid. De eerste bloembolletjes komen al boven de grond en laten hun bloemetjes zien om als voedsel voor insecten te dienen. Wil je de insecten een handje helpen? Deze DIY vertelt hoe je in 8 eenvoudige stappen zaadbommen kunt maken..!

21-02-2019 Lees artikel

Kleine cadeauverpakking

Heb je nog lege toiletrolletjes over na de vorige DIY? Toen hebben we kerstlantarentjes gemaakt… Diezelfde toiletrolletjes gaan we nu gebruiken om daar leuke, kleine cadeauverpakkingen van te maken! Voor Valentijn, voor een verjaardag, een huwelijksfeest of voor gewoon zomaar een lief, klein cadeautje. En jij maakt die gewoon zelf!

24-01-2019 Lees artikel

Kerstlantaarntje van wc-rolletje

In de donkere dagen rond Kerst, maken we ons huis gezellig met kaarsen, lichtjes en lampjes. Het is ook leuk om zelf zo´n lichtje in de duisternis te maken! Bijvoorbeeld van een lege toiletrol.

19-12-2018 Lees artikel

Zoek op trefwoorden

 • collage (1)
 • herfst (1)
 • kerst (1)
 • papier (6)
 • pasen (1)
 • schrijven (1)
 • sieraden (2)
 • textiel (3)
 • tip (1)
 • valentijn (2)
 • voorjaar (2)
 • zomer (2)