Boekselen

Verander een uitgelezen boek in je eigen creatieve speeltuin

Dit kun je doen

Workshops:
Boekselen
Boekselen voor gevorderden
Found Poetry
Boekselen in thema
Creatieve workshop in opdracht

Lezingen:
lezing Boekselen

Lesideeën 
voor leerkrachten


Boekselen (altered text) is creatief werken in een boek dat je niet meer wilt lezen. Je verandert het uitgelezen boek in je persoonlijke creatieve speeltuin. Iedereen kan het en je hebt er geen bijzondere of dure materialen voor nodig. Boekselen is een leuke hobby voor mensen die houden van boeken, taal en toeval. De workshops en cursussen boekselen zijn voor volwassenen, maar worden ook gegeven aan jongeren en kinderen. 

De huiskamerworkshops zijn inclusief gebruik van creatieve materialen, koffie, thee, en lekkers. 

Een online workshop volg je thuis via je computer of mobiele telefoon en je werkt met je eigen creatieve materialen. Ik mail je kort tevoren een link waarmee je aan de workshop kunt deelnemen, zonder dat je verder iets hoeft te installeren. Na afloop ontvang je via de mail een pdf met alle beschrijvingen.

 

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Loes Vork:


06 1947 3050


loes@vorkcommunicatie.nl

Meer weten?

Kijk op de website: boekselen.nl

Volg Boekselen ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Loes Vork

Waar?
Gouda, op aanvraag ook elders
Online via Zoom

Wanneer?
kijk in de agenda
ook op afspraak

Kosten?
1 of 2 personen: 75,-
3 of 4 personen: 30,- p.p.
grotere groepen: op aanvraag
online: 15,- p.p.

De online lezing kun je gratis volgen.

Workshop Boekselen

Tijdens de Basisworkshop Boekselen leer je stap voor stap hoe je van een oud boek een creatieve speeltuin maakt. We beginnen met korte, gezamenlijke opdrachten. Daarna is er ruimte om de mogelijkheden zelf verder te onderzoeken. Je regelt zelf een boek om in te werken.

Na afloop krijg je ook nog een 'verwenvelop' met verdere inspiratie.

Workshop Boekselen voor Gevorderden

Speciaal voor degenen die al een, twee of zelfs drie keer eerder bij mij hebben geboekseld: nieuwe opdrachten! Lekker pittig en inspirerend. Neem zelf een oud boek mee om in te werken. 

Deze workshop is alleen op locatie in Gouda te volgen.

Workshop Found Poetry (Gevonden Gedichten)

Gedichten maken op basis van bestaande tekst. Dit is genieten voor taalgevoelige mensen! Je ontdekt zeven verschillende vormen van found poetry en maakt tijdens de workshop minstens drie gedichten.

Je krijgt bovendien een ‘verwenvelop’ met werkbeschrijvingen.

Workshop Boekselen in thema

Extra boekselopdrachten, rondom één specifiek thema. Zowel geschikt voor ervaren boekselaars die zin hebben in nieuwe inspiratie, als beginners. Je maakt vier boeksels in thema en krijgt nog wat extra ideeën om thuis mee verder te werken.

Thema’s die op dit moment beschikbaar zijn: Kerst, Valentijn / Harten, Lente, Hugo de Groot, Herman de Man, Herfst / Oogst.

Je krijgt ook een ‘verwenvelop’ met werkbeschrijvingen.

Creatieve workshops in opdracht

Voor musea, bibliotheken, kunstcentra, culturele verenigingen, netwerkverenigingen, personeelsuitjes, verjaardagen en andere speciale gelegenheden ontwikkel ik creatieve workshops op maat, waarbij ik technieken toepas zoals tekenen, boekselen en mixed media. Voorbeelden zijn: Droedelen met Erasmus, Wandelen en tekenen door Gouda en Gevonden Gedichten met Henri Fantin-Latour. Ook: Lente, Hart / Valentijn, Kerst, Herfst / Oogst, Hugo de Groot en Herman de Man.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Lesideeën Boekselen

De techniek Boekselen kan door leerkrachten worden ingezet om de lessen te verlevendigen, om te variëren en differentiëren, om taalplezier te bevorderen, om de leerlingen een betere verbinding te laten maken met de lesstof en om leerlingen te ondersteunen bij zelfreflectie.

Tijdens de workshop voor leerkrachten of gastles voor PABO studenten leg ik uit hoe je de techniek kunt toepassen in je lessen. Op verzoek ontwikkel ik ook kant-en-klare lesideeën rond een specifiek thema, die door de leerkracht zelf toegepast kunnen worden.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Loes Vork

Wie is Loes?
Loes Vork is gek op boeken, tekenen en schrijven. Ze is neerlandica en bedacht het woord ‘boekselen’ als samenvoeging van de woorden boek, spelen en knutselen. Ze geeft sinds 2010 workshops in deze creatieve en aanstekelijke hobby. In 2019 verscheen haar boek ‘Uitgelezen’ waarin ze stap voor stap uitlegt hoe je zelf kunt boekselen, aangevuld met informatie over materialen en enkele persoonlijke verhalen. Boekselen gaat verder dan iets leuks maken: het brengt ook ontspanning en zelfreflectie.