De Hartenmakerij

Beeldhouwen in de buurt

Dit kun je doen

Beeldhouwen in steen

Workshops beeldhouwen


Heb je als hobby beeldhouwen, maar heb je geen mogelijkheid om die hobby thuis te doen? Of wil je wel eens proberen of beeldhouwen in steen iets voor jóu is? Ontwikkel je verder of maak onder begeleiding van Henk Smit kennis met beeldhouwen.

Beeldhouwen in steen kan in principe iedereen, omdat we werken met zacht materiaal. De Hartenmakerij is gevestigd op een melkveebedrijf, met koeien, schapen, kalfjes, poezen en Sammy, de makke boerderijhond die altijd geaaid wil worden.

Als gevorderd beeldhouwer werk je zelfstandig; als beginner delen wij onze kennis en enthousiasme met je en helpen je met een steenkeuze en gereedschap.

Beeldhouwen is ook een leuk uitje met familie, vrienden of collega's. Henk verzorgt op afspraak workshops van een dagdeel, waarin je kennismaakt met beeldhouwen.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Henk Smit:


06 245 21 373


henk_smit56@hotmail.com

Meer weten?

Kijk op de website: hartenmakerij.nl

Volg De Hartenmakerij ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Henk Smit

Waar? 
Hekendorp

Wanneer?
Elke dinsdag 13.00 - 16.00 uur
Elke 1e zaterdag van de maand 9.30 - 16.00 uur
Workshop ook op aanvraag

Vooraf aanmelden verplicht!

Kosten?
Op dinsdag: 15,-
Op zaterdag: 25,-
Excl. kosten voor steen

Beeldhouwen in steen

Elke dinsdag van 13.00 - 16.00 uur en elke 1e zaterdag van de maand van 9.30 - 16.00 uur kan je onder begeleiding van Henk Smit beeldhouwen in steen. Je bedenkt zelf wat je wilt maken en gaat daarmee aan de slag.

Neem je eigen gereedschap mee, of leen het van De Hartenmakerij: alles is goed. We hebben verschillende stukken speksteen, albast, serpentijn, seleniet en arduin voor een vaste kiloprijs. Als gevorderd beeldhouwer werk je zelfstandig, als beginner deelt Henk zijn kennis en enthousiasme met je en helpt hij je met steenkeuze en gereedschap.

Je werkt in de loods, die beschut is maar niet heel warm. Houd daar in je kledingkeuze rekening mee door laagjes te dragen, die je kunt uittrekken als je het warm krijgt. Draag stevig schoeisel dat tegen een stootje kan op een boerderij. We hebben genoeg schorten om je kleding tegen stof te beschermen. Zorg voor je eigen veiligheidsbril, werkhandschoenen of tuinhandschoenen als dat je prettig lijkt. Een mondkapje is ook aan te raden tegen de stof.

Kom je een keer meedoen op De Hartenmakerij? Stuur Henk dan een bericht via WhatsApp of SMS.

Workshops beeldhouwen

Henk verzorgt op afspraak workshops voor groepen. Met familie, vrienden of collega’s maak je kennis met beeldhouwen in steen. Een workshop duurt één dagdeel.
In een workshop kies je een steen, die je een mooie, gladde vorm geeft. Henk begeleidt en adviseert en geeft uitleg over het gebruik van het gereedschap.

Deze workshop is zeer geschikt als onderdeel van een dagje uit, combineer het bijvoorbeeld met een lunch of diner en je hebt een gezellig team- of familieuitje.

Henk Smit

De altijd rustige Henk begeleidt, adviseert en inspireert de deelnemers van De Hartenmakerij bij het beeldhouwen. Henk is van huis uit meubelmaker en interieurbouwer en brengt technisch inzicht en veel kennis en ervaring met zich mee.