Schilder- en tekenlessen

Leer tekenen en schilderen vanaf de basis

Dit kun je doen

Cursussen:
Schilderles met (watergedragen) olieverf
Tekenles


Nisett de Wit geeft cursussen tekenen en schilderen in haar atelier in Nieuwerbrug. In het gejaagde leven is tekenen of schilderen een oplaadpunt; je bent in het nu, verzet je gedachten en komt tot jezelf, zodat er iets moois kan ontstaan

Je leert altijd eerst de basis volgens de unieke lesmethode van Nisett. Zowel beginners als gevorderden krijgen les op hun eigen niveau.

Volg eerst één of twee blokken tekenles voordat je gaat schilderen. Met tekenen leer je vaardigheden die van pas komen bij schilderen.

De lessen bestaan uit blokken van 6 tot 8 lessen, je hebt om de week les. De lessen duren 2,5 uur en zijn inclusief koffie, thee en wat lekkers.

Voor aanvang van de cursus krijg je een lijstje met aan te schaffen materialen.

Alle contactinfo

Interesse in het aanbod? Neem dan direct contact op met Nisett de Wit:


06 152 63 957


nisettdewit@hotmail.com

Meer weten?

Kijk op de website: nisettdewit.nl

Volg Schilder- en tekenlessen ook op:

Praktische info

Aangeboden door:
Nisett de Wit

Waar? 
Nieuwerbrug

Wanneer? 
kijk in de agenda

Kosten:
blok van zes tekenlessen: 135,-
blok van zeven schilderlessen: 157,50-

Schilderles met (watergedragen) olieverf

Een goede techniek aanleren is belangrijk om tot mooie resultaten te komen. In de lessen leer je hoe je moet kijken, hoe je de vorm opzet en de tonen van elkaar onderscheidt, licht en donker. In het begin schilder je in grisaille/sepia kleuren. Als je eenmaal enige basis onder de knie hebt, kan je met meer kleur werken. We werken met olieverf vanwege het mooie, intense en levendige resultaat wat het geeft. Uiteraard werken we met geurloze mediums.

De lessen zijn voor beginners en gevorderden.

Tekenles

Stap voor stap leer je goed kijken en tekenen. Je zal versteld staan hoe snel dit proces gaat. 

Thema`s die aan bod kunnen komen zijn: dieren, landschappen, bloemen, stillevens, portretten etc. Je leert over perspectief, schaduw, kleurexpressie en compositie. Voorafgaand aan iedere les stuur ik je een tutorial over het onderwerp wat we gaan behandelen. Dit geeft extra verdieping en zo leer je nog makkelijker en sneller.

We werken ook met de Charles Bargue methode, een tekenmethode waarmee grote meesters als Picasso en van Gogh hebben leren tekenen. Deze oefeningen kan je als huiswerk thuis doen en wordt tijdens de lessen nagekeken. Door dit huiswerk leer je extra snel. 

De lessen zijn voor beginners en gevorderden, we werken met verschillende materialen zoals potlood, houtskool, pastelkrijt en aquarelpotloden.

Zomerspecial, plein air buiten tekenen of schilderen

Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 juli geef ik een driedaagse plein air, Zomerspecial

Wat valt er te leren: Wolkenluchten, bomen, mengen van groentinten. Dieptes in het landschap , een gebouw in landschap, perspectief en sferisch perspectief, hoe je water tekent of schildert.

De ochtend zal beginnen met een demonstratie van mij, waarbij je goed kan observeren hoe je een schilderij opzet of verder uitwerkt. Daarna ga je zelf aan de slag.
Iedere ochtend zullen we weer op een andere plek werken, zodat je in deze drie dagen zoveel mogelijk leert.

We starten om half 10 en gaan door tot 13.00. Eventueel kunnen we daarna met elkaar lunchen in het gezellige Parkcafé Bredius. Tussendoor verzorg ik jullie met koffie/thee en lekkers.

Zelf mee te nemen zijn het materiaal waarmee je wilt werken, dat kan zijn houtskool, pastelkrijt, aquarel potloden of verf, acrylverf of olieverf, papier of canvasdoek met kwasten. Een stoeltje en eventueel een ezel.

Deze Zomerspecial kost € 120,- (eventueel een of twee losse ochtenden is mogelijk) echter bedenk wel dat je in drie sessies achter elkaar je gewoonweg meer leert.

Voor mij is buiten in de natuur naar waarneming schilderen een van de leukste dingen die er is. Door dit iedere zomer een aantal keer te doen, verbreed je je kennis en zal je ervaren dat het ieder jaar makkelijker gaat en daardoor ook steeds leuker wordt om te doen.

Nisett de Wit

Wie is Nisett?

In 2012 begon ik met schilderen, ik had les bij de Renshof academie en volgde masterclasses bij Peter Durieux, Robin D`arcy Shillcock, Mieke Robben en Sam Drukker.

Schilderen doe ik bij voorkeur met olieverf vanwege de speciale levendige en intense kleuren waardoor mooie dieptewerkingen ontstaan. In het verleden heb ik veel portretopdrachten gedaan. Momenteel richt ik me meer op plein air, interieurs en verhalende onderwerpen. Ook teken en schilder ik graag modellen en portretten naar waarneming. Zelf schilderen maar ook het lesgeven is mijn passie. Het nooit uitgeleerd zijn en steeds weer nieuwe uitdagingen aangaan en dit delen met mijn cursisten maakt het interessant en nooit saai om te doen.