Bellenblaas en bellenblazers maken

Een leuke, luchtige DIY voor een leuke, luchtige en speelse zomer; bellenblaas! Wie is er niet mee opgegroeid?


Je kunt bellenblaassop heel gemakkelijk zélf maken! Het recept is ruim voldoende voor 2 liter, dus je kunt er met gemak alle kinderen in jouw straat blij mee maken, en doe zelf gerust mee, dat verhoogt de feestvreugde!

Wat heb je nodig?

Het sopje maak je in een teiltje of emmer die je vult met twee liter water, 2 eetlepels behangplaksel in poedervorm, 100 g suiker en 150ml Dreft! Let op het moet echt de officiële groene Dreft zijn, anders werkt het niet.

Werkwijze

Eerst los je het behangplakselpoeder op in het water, goed roeren en wacht je 5 minuten. Daarna kluts je nog een keer met de garde tot er geen klontjes meer zijn en voeg je 1 voor 1 alle andere ingrediënten toe. Je kan het sopje direct gebruiken, maar voor een nog beter resultaat laat je het een nachtje intrekken. 

Bellen blazen met ijzerdraad

Van ijzerdraad maak je snel een blaasraampje.  Knip ongeveer 20 cm van het ijzerdraad en vouw het dubbel. Draai het in elkaar zodat je een dubbele draad krijgt.

Maak van de dubbele draad een rondje met diameter van ongeveer 2 cm. Draai de uiteinden in elkaar, zodat je een handvat krijgt. En klaar is je blaasraam. Je kunt ook een hart, een vierkant of andere vormen maken.

Kun je nou nergens ijzerdraad vinden, dit werkt ook met chenilledraad. Je kunt het handvat van het blaasraampje ook nog versieren met (strijk)kraaltjes.

Rietjes

Je neemt een stuk of twintig rietjes, plakt ze met breed tape aan elkaar en klaar ben je. In de bellenblaas dippen en blazen maar. Je krijgt dan heel veel kleine belletjes aan elkaar. Niet inademen!

Papieren kegel

Rol een vel papier op tot een kegel en knip het grotere uiteinde af om het recht en glad te maken. Dompel de kegel in de bellenblaas (laat de kegel de eerste keer 30 seconden in de bellenblaas weken) en blaas dan in het kleinere uiteinde. De lagen papier nemen een hoop bellenblaas op, waardoor je erg grote bellen kunt blazen.

Heel veel plezier en laat je bellencreaties zien op social media met #groenehartcreatief? Vinden we leuk!