Eieren beschilderen

Het is bijna Pasen. Daar horen paaseieren bij! Er zijn wel duizend manieren om die te versieren. Deze emoticon-eieren vind ik wel héél leuk! Plakkaatverf is mogelijk de beste optie. Deel jij jouw ervaringen met het beschilderen van deze eieren met ons? Daar leren wij weer van!


Deze DIY wordt je aangeboden door Wike de Klerk van Lodur Kunstzinnige therapie  

Wat was het een klus om de juiste verf te vinden om te gebruiken! Acrylverf dekt niet mooi en het duurt best lang voor het droogt. Waterverf lukte ook niet goed, want dat lost weer op als je de volgende kleur erover heen aanbrengt. 

Wat heb je daar voor nodig?

  • Plakkaatverf in geel, wit, zwart, roze en turquoise
  • Een doos eieren
  • Penselen en water, doekje
  • Een eierprikker

Voorber(ei)ding

Blaas de eieren eventueel eerst leeg door zowel boven als onderin een gaatje te prikken met een eierprikker. Het is best een lastig werkje! Met de inhoud ervan kun je lekkere omeletten bakken. Of je verwerkt de eieren in gebak (wat je kunt serveren tijdens de Paasdagen).

Je kunt de eieren ook eerst hard koken en daarna beschilderen. Eet ze daarna wel snel op, want ik weet niet of de verf door de schil zal trekken en eventueel ook in het ei. Zelf heb ik de eieren eerst hard gekookt.

Paasgeel

Als je de eieren dan voor je hebt staan, schilder je ze eerst allemaal geel. Laat ze dan drogen. (Ik heb er een föhn  bij gebruikt om dat proces te versnellen).

Dan volgen hier enkele voorbeelden, waarbij je steeds kunt beginnen met de ogen (en wenkbrauwen). Dat is het handigst. Maar je mag ook een eigen volgorde kiezen.

Daarna eventueel de tra(a)n(en), dan het wit van de tanden, roze voor de tong en als laatste het zwart waarmee je de mond omlijst.

Bekijk op je telefoon (Whatsapp) welke emoticons jij leuk vindt voor op je ei. Schilder ze dan na!

Deel jij jouw emoticon-eieren met ons?  #zelfgemaakt