Gepocheerd eitje met kruiden crème

Terug naar overzicht


Trefwoorden:

Voorjaarsrecept van Hans de Gier van Gouwe Stek: gepocheerd eitje met kruiden crème. Voor 4 personen, vegetarisch en koolhydraatvrij.


Ingrediënten

  • 4 biologische eieren
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 2 gram bieslook in ringetjes
  • 2 gram gehakte kruiden (naar wens)
  • 200 gram jonge bladspinazie
  • 20 gram gesnipperde ui
  • 100 gram zongedroogde tomaat
  • 50 gram overjarige Goudse kaas
  • 15 gram mosterd
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 30 gram extra virgine olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

Maak eerst de Goudse kaastapenade

Mix met een staafmixer de kaas, azijn, mosterd en overige groene kruiden. Voeg dan de olijfolie drupppelsgewijs toe. Eventueel zout en peper.

Bereid dan de eitjes

  • Snijd met een scherp mesje de topjes van de eitjes.
  • Giet de inhoud van het ei in een kopje, schep de dooier eruit en doe deze terug in het ei
  • Dan stoom de eieren in een stoompan. Je kunt ook stomen door een kleine vergiet in een pan te hangen met onderin een laagje kokend water.
  • Pocheer het eitje 3 minuten, de dooier mag nog licht vloeibaar zijn.
  • Maak ondertussen de crème fraîche aan met de gehakte kruiden, peper en zout.
  • Schep het kruiden crème  met een lepeltje in het half gepocheerde ei, zodat de crème zacht kan worden.
  • Bak het gesnipperde uitje eventjes aan.
  • Maak de borden op met de spinazie, de uitjes, peper en zout.
  • Daarop de zongedroogde tomaat en het een eitje met een lepeltje.
  • Druppel de tapenade van oude Goudse kaas rond het ei en over de spinazie.

Extra toevoeging

Maak een krokant koekje van filodeeg wat even in de  hete oven is geweest. Breek het in stukjes en leg jet erop.

 

Eet smakelijk!