Tekenen met aandacht

Deze keer een oefening uit de praktijk van Lodur voor Kunstzinnige therapie. Daar werkt Groene Hart Creatief deelnemer en blogger Wike met mensen die kanker hebben gehad, en die daarna vaak piekeren over hun gezondheid en over hun toekomst. Piekergedachten zijn niet gemakkelijk te stoppen of af te leiden.


Met deze tekenopdracht lukt dat vaak wel! Want voor deze opdracht, die er moeilijker uitziet dan hij is, heb je aandacht en focus nodig. Ik weet zeker dat piekeren je dan écht niet meer lukt!

Wat heb je nog meer nodig, behalve focus en aandacht?

 • Potlood met een scherpe punt
 • Gum
 • Liniaal
 • Tekenpapier
 • Kleurpotloden
 • Puntenslijper
 1. Begin met het tekenen van een vierkant, bijvoorbeeld 12 bij 12 cm. Groter of kleiner mag ook. Maak hem echter niet te klein!
 2. Nu zet je op de onderste basislijn, een stipje op 1 cm vanaf de rechter hoek.
 3. Dat doe je vervolgens op de linker, verticale potloodlijn; vanaf onderaan een stipje op de lijn op 1 cm vanaf de basislijn.
 4. Dan een stipje op de bovenste, horizontale lijn op 1 cm vanaf links.
 5. Tot slot; op de verticale, rechter lijn plaats je een stipje op 1 cm vanaf bovenaan de lijn.
 6. Verbind nu met je liniaal en potlood de stippen met elkaar. Er verschijnt nu een gekanteld vierkant in je basis vierkant. Herhaal de stappen 2 t/m 6 in je nieuw getekende vierkant. Ga hier mee door totdat je geen vierkanten meer kunt tekenen.
 7. Kleur nu je tekening mooi in!

Veel plezier met het tekenen en inkleuren van deze tekenopdracht! Deel je hem met ons? Plaats jouw foto met het eindresultaat met de hashtags #zelfgemaakt en #groenehartcreatief op Facebook.

En zeg eens eerlijk; heb je nog gepiekerd over iets?